e-mail facebook

Acaciastraat 2 - 4814HH Breda

home over ons diensten verhuur rekwisieten portfolio contact

Facilitaire Theater Werkplaats Breda


De FTWB bestaat uit creatieve vrijwilligers die met veel plezier theaterkleding, kostuums, decors, rekwisieten en andere benodigdheden maken voor "cultureel Breda".

We beschikken over een grote decorwerkplaats, een kledingatelier, een kledingruimte en rekwisietenzolder. In de decorwerkplaats en het kledingatelier worden op aanvraag nieuwe creaties gemaakt.

promotie

In de kledingruimte hangen prachtige kostuums en op de rekwisietenzolder staan attributen die van eerdere producties bewaard zijn gebleven. Kleding en rekwisieten uit onze voorraad zijn te huur en te koop.

Wij zijn elke dinsdagochtend aanwezig en voor spoedopdrachten worden meerdere dagdelen ingepland om het werk op tijd af te hebben.

Kledingatelier

Het kledingatelier wordt gerund door creatieve dames die jarenlange ervaring hebben in het maken van de kostuums. Het werken in het atelier is ontstaan vanuit een hobby maar het maatwerk is niet van professioneel te onderscheiden. De dames hebben onder andere grote projecten voor de stichting Eloquentia, Harmonie Vondel en de Bredase Opera gerealiseerd.

Decorwerkplaats

De medewerkers van de decorwerkplaats beschouwen hun werk als een grote hobby en vinden het gezellig om samen bezig te zijn om een mooi product te maken.

In de groep zitten vaklieden afkomstig uit metaal, houtbewerking en inrichten van beurzen en tentoonstellingen. Ook verzorgen ze het creatieve proces van voorontwerp en schilderwerk. Kortom, er is genoeg ervaring aanwezig om de meest uiteenlopende opdrachten te kunnen realiseren.

Historie

bredase revue

Van Groot Bredase Revue ... naar facilitaire theaterwerkplaats ...


De theaterwerkplaats is onstaan in de jaren dat de Groot Bredase Revue volle zalen trok. De grote decors en de vele kostuums nodig voor de voorstellingen in de stadsschouwburg Concordia en later in het Chassé theater werden in eigen beheer gemaakt. Decorbouw en kostuumcreaties werden alom geroemd en zorgden mede voor het succes van de jaarlijke theaterproductie.

Na het beëindigen van de Revue is de theaterwerkplaats zelfstandig verder gegaan als Stichting Facilitaire Theaterwerkplaats Breda. Allerlei culturele organisaties kunnen nu profiteren van de opgebouwde “know how”. Inmiddels weten veel opdrachtgevers de weg naar de FTWB te vinden.